+45 27 48 78 59 info@seitai.dk

Book: Self-Treatment with Pressure Therapy: Treat Yourself and Relieve Pain and Health Issues

Sytten år er allerede gået, siden jeg åbnede min Seitai-klinik i København, Danmark. Gennem årene har jeg lært meget gennem min praksis med Seitai og udført forskning for at finde mere effektive metoder.

Nu har jeg som et resultat af mine erfaringer etableret en helt ny behandlingsform, som jeg kalder “Systemisk Trykterapi”.

Jeg er glad for at kunne konstatere, at metoden har givet mange gode resultater. Jeg ville gerne have flere til at vide om det, og derfor udgav jeg en e-bog, Systemic Pressure Therapy.

Jeg har oplevet, at det også fungerede ret godt, da jeg anvendte metoden på mig selv. Endvidere introducerede jeg bogen for mine patienter som en ekstra hjælp under behandlingen; dette fik også god respons. Jeg har derfor besluttet at udgive denne bog.

Jeg har givet denne bog titlen Selvbehandling med trykterapi. Den tidligere bog, Systemic Pressure Therapy, er tænkt som en manual for praktiserende læger, så den er måske ikke let at læse, medmindre man har en stor interesse. Denne version er dog skrevet for at gøre det nemt for alle at studere og praktisere metoden.

Min grundlæggende idé er, at vi skal tage ansvar for at passe på vores egen krop. Naturligvis er der mange ting, som vi ikke kan klare selv. I sådanne tilfælde har vi brug for hjælp fra forskellige fagfolk. Men der er ting, vi selv kan tage os af, og jeg mener, at vi bør gøre en seriøs indsats for at gøre, hvad vi kan. Samtidig mener jeg også, at det er rigtigt, at vi mangler information om praksis med egenomsorg. Denne bog er skrevet til dem, der er klar til at gøre forsøget.
Jeg vil gerne give en kort forklaring på Systemisk Trykterapi først, da jeg forestiller mig, at mange mennesker vil høre navnet for første gang. Systemisk trykterapi er grundlaget for behandlingen beskrevet i denne bog, og den beskrevne egenbehandling bør praktiseres i overensstemmelse med denne metode.

Først og fremmest er metoden baseret på påføring af tryk – dermed navnet “Systemisk Trykterapi”. Hvorfor pres er gavnligt vil blive beskrevet senere. Blot sagt forbedrer påføring af tryk imidlertid blodcirkulationen og stimulerer kroppens egen naturlige helbredende kraft mere effektivt for at genoprette muskler, nerver, indre organer og mere til deres oprindelige tilstand.

Ordet “systemisk” refererer ikke kun til muskler, men også til nerver og indre organer i hele kroppen; desuden beskriver “Systemisk trykterapi” metoden til påføring af tryk på dem. Indtil nu er direkte pres på nerver, blodkar og indre organer stort set blevet betragtet som uacceptabelt i massageterapi. Årsagen er, at der er en vis risiko for, at et sådant pres kan forårsage uønskede bivirkninger. Det er selvfølgelig blot et spørgsmål om, hvordan man presser dem. Faktisk er der næsten ingen risiko ved at bruge pres på væv og organer; tværtimod kan det give store fordele. Vi skal simpelthen lære at presse dem.

Ifølge denne metode påføres tryk på musklerne, nerverne og indre organer i hele kroppen. Der kræves således et nøjagtigt kendskab til anatomi for at lægge pres på dem korrekt. Men da denne bog er en manual til selvbehandling, gives forklaring inden for rammer, der ikke kræver detaljeret viden om anatomi.

En anden grund til at bruge udtrykket “systemisk” er, at hele kroppens væv og organer interagerer; der er utallige samarbejdsrelationer, der finder sted mellem dem. Man skal være opmærksom på disse samarbejdsrelationer, når man overvejer behandling. Dette centrale synspunkt i orientalsk medicin er vigtigt og afgørende for effektiv behandling. Især er et unikt punkt ved denne terapi, at muskelmeridianer eksisterer; disse meridianer er vigtige og er derfor omtalt i denne bog.