+45 27 48 78 59 info@seitai.dk

Book: Total Body Balance through Systemic Pressure Therapy

 Introduktion til bogen

Den vigtigste teknik, der anvendes i systemisk trykterapi er
påføring af pres på musklerne.

Desuden påføres der også pres til senerne i begge ender af musklerne, skeletstrukturen og de indre organer. Vi lægger også pres på nerver og blodkar, et område som er blevet betragtet som forbudt for udøvere af manuel terapeutisk teknik.

Vi praktiserer metoden, så vi kan håndtere mange forskellige typer af symptomer. I dette tilfælde betyder “Systemisk” således ikke blot kroppen, men også væv og organer.

Systemisk trykterapi har tre enestående egenskaber: den unikke presseteknik; terapi som mobiliserer relationer mellem muskelsystemer; og et grundlag i en viden om anatomi.

Brugen af ​​tryk er en af ​​hovedteknikkerne til systemisk tryk
Terapi. Det inkluderer en særlig, speciel funktion kaldet “lateral forlængelse tryk”.

Konventionel terapi anvender lodret tryk på ét bestemt
punkt eller ét bestemt område, i “lateralt forlængelsestryk” påfører vi tryk langs musklerne, skubber og strækker på samme tid.

Årsagen til dette er, at i de fleste tilfælde af muskelproblemer er musklerne blevet stive. Således lægger vi pres på og strækker musklerne, så de
kommer sig mere effektivt. Vi bruger selvfølgelig også den konventionelle vertikale pressemetode.

Den anden funktion er, at der påføres tryk på punkter, hvor der er et lukket forhold mellem muskelgrupper. Dette er et gensidigt samarbejde, og det betyder, at hvis et muskelsystem bliver hærdet og mindre effektivt, vil et andet muskelsystemer vil blive påvirket.

Dette indbyrdes forhold mellem muskler ses ikke kun mellem tilstødende muskler, men også mellem muskler som er fjernt fra hinanden. Derfor har terapien en meget bedre effekt, når der påføres pres på alle de relaterede muskler i stedet for på ét særligt muskelsystem, som har problemer.

Den tredje egenskab er, at vi drager fordel af den viden om anatomi, som er kernen i vestlig medicin. Dette skyldes, at når man behandler muskler, er det muligt at give en meget mere effektiv terapi, hvis vi forstå, hvordan den relevante hærdede muskel fungerer, sammen med hvilken muskler den relevante muskel arbejder, hvor den relevante muskel starter og slutter og så videre.

Når man behandler en neuralgi er det bare det samme; det er muligt at give meget mere effektiv terapi, hvis vi forstår, hvor betændt nerve er lokaliseret og så videre. I tilfælde af terapi for indre organsymptomer,

Desuden er det muligt for os at give en patient meget mere effektiv terapi hvis vi forstår, hvordan det relevante betændte indre organ fungerer, hvilken slags forhold det relevante indre organ har til andre organer, hvor disse
relaterede organer er lokaliseret og så videre. Det betyder, at en viden om anatomi er helt afgørende for at kunne udøve systemisk trykterapi.